Alla hjärtans dag och hjärtemojis – emojis och smileys ❤️🧡💛

Många hjärtan blir det – Hjärtemojis och alla hjärtans dag

– Vi brukar väl inte fira Alla hjärtans dag, frågade jag min fru igår.

– Nä, det tror jag inte, svarade hon.

– Jag kanske har gett dig en blomma någon gång (?)

– Kanske, men det var nog mest på skämt.

Det är Alla hjärtans dag idag. Jag tycker mest det är trams. Företagen vill sälja grejer med hjärtan på. Ungdomar blir stressade över vem som är mest populär. Det fanns inte när jag var liten. Det var bättre förr 😁😂.

***

Jag använde aldrig hjärtemojis (❤️) för fem år sedan. Nu använder jag det ofta. Nästan alla använder det. Facebook började med sina 😍 som emoji. På Instagram likear/lajkar man med ❤️.

Jag tyckte det kändes fånigt att använda hjärtan först. Jag tror att det är kulturellt. I USA säger man ”I love you” och ”I love it” mycket. I Sverige är ”jag älskar…” mycket starkare. Vi använder det inte lika mycket.

Jag tror att emojis som ❤️ 😍 och 😘 ger många svenskar en chans att vara mer känslosamma. Nätet ger frihet att uttrycka kärlek mer rakt ut. Jag tror det i alla fall. Jag gillar det på sätt och vis. Det är fint med hjärtlighet. Men ibland blir jag trött på alla hjärtan.

  • Använder du hjärtan i text?
  • Vad tycker du om hjärtemojis?

***

trams – något oseriöst, oviktigt, löjligt

hjärtlighet – att vara känslosam, visa värme, visa kärlek

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s