Mottagare eller medskapare

Mottagare eller medskapare

Jag skriver alltid till någon. En text börjar leva när någon läser den. Jag tänker alltid på dig som läser när jag skriver

Därför tycker jag mitt nya brev är så roligt. Det känns som jag skriver direkt till en person. En blogg hamnar på internet. Ett mejl kommer till någons inkorg. Det känns mer personligt. Prenumerera gärna 😊

Man pratar om textens mottagare. Då tänker man på skrivande som envägskommunikation. Läsaren tar emot texten, innehållet, budskapet från den som skriver.

Jag tycker det är roligare att tänka på läsaren som en medskapare. Den som skriver skapar möjliga texter. Läsaren gör textens möjlighet verklig. Båda skapar mening tillsammans, med varandra – medskapare.

Texten är en lekplats. Meningen är att någon ska leka där.

Vi gör en övning med tre ord:

morgon

kaffe

musik

Vilken mening skapar du av de orden?

Annons

3 kommentarer på “Mottagare eller medskapare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s