Lugnet före stormen

Om det är mycket lugnt innan det händer något

Jag sitter på spårvagnen. Jag måste gå av om 5 minuter. Jag hinner bara skriva ett kort inlägg. Jag börjar jobba kl 12 på tisdagar. Det har varit en lugn förmiddag. Men nu blir det mycket att göra med lektioner på eftermiddagen och kvällen.

Det är lugnet före stormen

är ett gammalt talesätt / ordspråk på svenska. Det säger man när det känns som lugnet ”luras” lite. Först är det lugnt men sen kommer motsatsen. Det är lite svårt att förklara. Vi kanske kan hitta exempel på situationer där uttrycket passar tillsammans.

Annons

5 kommentarer på “Lugnet före stormen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s