På konfirmation idag

Min svägerskas son konfirmerade sig

Idag var jag på konfirmation. Det är en tradition inom kristendomen. Kristna föräldrar (inte alla men många) döper barnen när de är bebisar. När barnet blir femton år kan det välja att konfirmera ( = bekräfta) dopet. Det betyder ungefär att man accepterar kristendomen som sin tro, när man är stor nog att ha en egen åsikt.

Innan man konfirmerar sig får man undervisning. Konfirmationsundervisning. Det handlar om tron och Bibeln. Men också om moral och hur man ska leva sitt liv. Man träffas i kyrkan och diskuterar. Många åker också på läger. Konfirmationsläger.

Några konfirmerar sig av religiösa skäl. Andra gör det vara av tradition. Och så får man ofta presenter efter konfirmationen 😄. Jag vet inte hur min svägerskas barn tänkte.

Det blev en trevlig dag i alla fall. Vi åt lunch tillsammans efteråt. Vi träffar inte min frus familj så ofta. Som med många traditioner kanske det viktigaste är att man får en anledning att träffa familj och vänner

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s