Läslust #5 – Hitta böcker att läsa

3 sätt som jag hittar nya böcker

Så här gör jag för att hitta nya böcker och författare:

Läs recensioner

I tidningar finns recensioner av böcker. Långa recensioner kan vara svåra att läsa. Men ibland finns det listor med månadens mest populära böcker. Ibland finns korta tips. Kolla lite i tidningar när du är på biblioteket eller på bussen, T-banan etc. Skriv ner namn på böcker som verkar intressanta.

Titta i bokhyllor

Jag brukar kolla i bokhyllorna på bibliotek. Det finns hyllor med nya böcker. Ibland ställer biblioteket fram vissa böcker som tips. Du kanske ser ett bokomslag med en intressant bild. Eller en bok med en spännande titel. Läs lite på bokens baksida. Blir du nyfiken att läsa mer?

Jag brukar också titta på böckerna i kompisars bokhyllor. Ser jag något intressant frågar jag om boken. Då kan jag gissa om boken är intressant för mig.

Prata med andra om böcker

Diskutera böcker med andra. Berätta om böcker du har läst. Fråga andra om böcker de tycker om. Jag blir inspirerad att läsa mer, när jag pratar om böcker med andra.

Det är också kul att läsa böcker tillsammans. Bestäm att du och en kompis ska läsa samma bok. Prata om boken ibland. Eller starta en bokcirkel med flera personer. Då brukar man träffas och prata om samma bok några gånger. Alla ska ha läst lika långt i boken till varje möte. Ibland anordnar bibliotek läscirklar som man kan vara med i.

Berätta gärna om något du har läst i en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s