Matinbum | En känd youtuber

Matinbum – en av många populära youtubers.

En youtuber är en person som lägger upp videor på youtube. Oftast pratar de om ett speciellt ämne. Det kan till exempel vara mode, mat, dataspel eller humor. De mest populära kan leva på reklmapengar från youtube.

Matinbum är en populär youtuber som gör filmer om spel. Han visar när han spelar spel och han pratar om spel. Min son brukar titta på hans videor. Det roliga med Matinbum är att han pratar svenska i sina videos. En annan spelyoutuber som pratar svenska är Stamsite.

Idag är Matinbum vid leksaksaffären Toys’R’Us. Han håller i en tävling som gör reklam för en ny legoprodukt. Sen kan barnen få hans autograf. Jag är här med min son.

Barnen köar för Matinbums autograf

Det här visar att det finns pengar i youtubebranschen. Kändisarna blir intressanta för företagen som betalar dem pengar för att de ska ge uppmärksamhet åt deras produkter.

För oss i förälsragenerationen är det här lite lustigt. Youtube fanns inte när vi var små. Och det är lite konstigt att titta på när någon annan spelar TV-spel. Två pappor bakom mig skojar om att de alltid hör Matinbums röst hemma.

Här ser du exempel från Matinbums och Stamsites spelkanaler

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s