Språk på stan, skyltar och reklam

Att plugga på stan, läsa skyltar och reklam

Jag har ett instagramkonto som heter svenskamed kalle. Det kanske ni vet. Jag lägger upp bilder och skriver ord och uttryck. Jag tycker man ser andra saker när man tänker på bilder kopplat till språk.

Men jag ser också mycket text hela tiden. Skyltar och reklam är fullt av bra språk. Vanliga fraser. Frågor. Uppmaningar. Ordlekar och ordspråk

Hur mycket lär ni er av att läsa på stan?

Här kommer några exempel

Imperativ på skyltar
Prepositionsfras
Nominalfras

2 kommentarer på “Språk på stan, skyltar och reklam

  1. Jag brukade läsa skyltar och reklam noggrant när jag började lära mig språket. Men jag märker att jag inte gör det längre fast jag borde göra det mer, Jag tror att jag kan lära mig mycket mer från skyltar och reklam nu när jag kan svenska ganska bra. Tack för inlägget.
    -Masood A.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s