Myrkur i dåtiden och nutiden

Myrkur blickar bakåt och framåt

För mig personligen befinner sig Myrkur både i dåtiden och samtiden.

Dåtiden: Jag var med i en natur- och miljöorganisation som heter Fältbiologerna. Några medlemmar lyssnade mycket på folkmusik och dansade folkdans. Några band som kombinerade rockmusik och folkmusik var mycket populära, till exempel Hedningarna och Garmarna. Här är ett klipp med Hedningarna som jag lyssnade mycket på

Den danska artisten Myrkur rör sig utan problem mellan folkmusik och hård metal. Den första delen av konserten är bara folkmusik. Och som en liten överraskning för mig är en av medlemmarna i Garmarna med.

I det här klippet spelar Myrkur det traditionella instrumentet nyckelharpa.

Efter en kort paus börjar metaldelen av Myrkurs spelning. Nu kommer låtar från den senaste skivan Mareridt som betyder ungefär samma sak som mardröm.

Musiken är hård. Men Myrkur sjunger mestadels med sin vackert klingande röst. Några få gånger skriker hon som man brukar göra i black metal-traditionen. Googla black metal om du vill läsa mer.

Musiken är mäktig och känslosam. Men jag saknar något. Jag tycker att den delen när hon spelar traditionell folkmusik är bäst. När Myrkur spelar metal saknar jag ett personligt uttryck. Arrangemangen och sången är vackra men jag längtar efter något mer.

Jag är ändå glad att jag gick på konserten. Musiken var vacker och fångande.

Har du några konsertminnen att berätta om?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s