Melodifestivalen har börjat

Nu har mellon dragit igång igen

I några veckor kommer många att prata om melodifestivalen eller mellon. Den kallas mello. Artister tävlar med låtar för att vinna finalen i Stockholm. Först måste man gå vidare från första tävlingen. Några låtar går till ”andra chansen”. De får tävla där en gång till och sedan kommer två låtar till finalen. Låtar kallas ofta bidrag också. Den låt som vinner tävlingen får åka till Eurovision Song Contest. Där tävlar många länder mot varandra.

Förut var melodifestivalen i Sverige bara en tävling. Det var färdigt på en kväll. Så var det när jag var barn. Min familj brukade titta på både den svenska tävligen och Eurovision.

Väldigt många i Sverige tittar. Några tycker det är fantastiskt. Många tycker det är lite kul men bryr sig inte så mycket. Några tycker det är hemskt och tittar helst inte. Jag är själv någonstans mellan grupp 2 och grupp 3.

Jag tycker det är jobbigt att det är så många tävlingar. Jag gör hellre något annat en lördag kväll. Men igår tittade vi med familjen ändå. Min son och min svärmor ville titta. Oftast är musiken ointressant, tycker jag. Ibland är det riktigt dåligt och pinsamt. Ha ha. Jag måste nog intervjua någon som tycker om mellon. Så det blir balans.

Jag tyckte det var helt okej igår. Det var inget som var jättedåligt. Min favorit var Anna Bergendahl. Hon sjunger bra. Låten är välskriven.

Lite kuriosa: Jag och min fru har gått på teaterskola med Marika Carlsson som är konferencier. Hon är framförallt en framgångsrik komiker.

Du kan se programmet här

https://www.svtplay.se/video/20645368/melodifestivalen-2019/melodifestivalen-deltavling-1-2-feb-20-00

Tittar du på mellon? Hade du någon favorit igår?

***

Här kan du läsa inlägg på min musikblogg som tar upp mellon på något sätt

https://svemusik.wordpress.com/?s=melodifestivalen

Annons

En kommentar på “Melodifestivalen har börjat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s