Jag letar efter nya situationer att hitta språk i | En liten uppdatering om filmer.

Var finns det användbara språket?

Jag har testat lite olika idéer för filmer senaste tiden. Jag har gjort två filmer om dataspel som den här

I dataspel använder man vissa ord som inte är så vanliga i vardagen. Dataspelen ger ett sammanhang för att lära ut orden. Jag ska göra några fler sådana här filmer. Jag får se vad ni som tittar tycker om dem.

Igår gjorde jag en liten film om Göteborg. Jag promenerade på en gata som heter Aveny. Jag gjorde promenaden i Google Maps. Jag pratar om det jag ser. Det kommer små ord och uttryck när jag pratar. Jag tänker inte på de orden om jag försöker förbereda en lektion. Du kan se filmen här

Jag pratar mer naturligt i de här filmen. Jag menar att jag pratar lite snabbare och otydligare. Jag tror det kan vara ett bra sätt att träna hörförståelse. I början behöver man långsam svenska. Men sedan behöver man träna på att höra riktig svenska. Här finns text och det är en fördel.

Jag vill testa fler olika idéer och koncept. Det finns mycket användbart material på internet. Tipsa mig gärna om du får någon idé. Annars är det mest tiden som begränsar. Det tar tid att spela in, redigera och texta filmerna. Just nu är jag ledig på fredagar så jag har mer tid att göra filmer. Jag hoppas att jag får ännu mer tid i framtiden. Det är kul att göra filmer.

5 kommentarer på “Jag letar efter nya situationer att hitta språk i | En liten uppdatering om filmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s