Föreställning på Backa Teater

Föreställningen Vad pratar vi om när vi pratar om ekonomi på Backa Teater

Backa Teater är en etablerad teater i Göteborg. De gör teater för barn och ungdomar. De anses vara bäst i Sverige på teater för barn och ungdomar, enligt min fru.

Nu spelar de en pjäs som heter Vad pratar vi om när vi pratar om ekonomi. Det är en föreställning som förklarar ekonomi på ett roligt sätt. Den bygger på en bok som heter Talking to my daughter about the economy (pratar om ekonomi med min dotter) av författaren Yanis Varoufakis.

Pjäsen börjar långt tillbaka i historien. De visar hur människor började använda pengar. De berättar om de första bankerna. De berättar om kolonialismen. De berättar om den globala finanskrisen. De diskuterar varför det finns orättvisor. Varför är vissa jätterika och andra fattiga? Det kanske låter allvarligt. Det är det inte.

Ola Kjelbye
Foto: Ola Kjelbye

Backa Teater kallar föreställningen en clownföreställning. De jobbar mycket med humor. De jobbar med kroppsspråk och sång. Publiken skrattar mycket. De spelar upp många absurda situationer. Publiken får vara med på scenen ibland.

Det bästa med pjäsen är skådespelarna. Man kan säga att skådespelarna har tajming. Det betyder att de gjorde allt i precis rätt tid. Ibland händer många saker snabbt. Ibland väntar skådespelarna lite för att en rörelse eller replik ska bli rolig. Det är faktiskt inte tråkigt en enda gång. Imponerande!

Efter föreställningen står skådespelarna ute i foajén. Man kan säga hej och tacka för föreställningen. Det är trevligt.

20190216_134713~2941461950611677238..jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s