Gun Lund | #folk

Vi träffade dansprofilen Gun Lund på Konstrundan i Majorna

Den här helgen kan man titta på konst mitt område. Det kallas Konstrundan i Majorna. Många konstnärer visar sina verk i ateljéer och på gallerier. Jag och min fru gick och tittade lite. Vi gick bland annat till 3:e våningen. Det är både ett galleri och en scen för dans. Idag spelade de en kort dansföreställning: As three of us

IMG_2901

Där träffade vi Gun Lund. Hon driver 3:e våningen. Hon berättade med stor entusiasm om sin nya dansföreställning Digital Footprints. De har bland annat jobbat med kompositören Åke Parmerud. Han har skapat ett speciellt dataprogram till föreställningen. Dansarna kan styra bild och musik under föreställningen med sina rörelser.

Min fru berättade lite mer om Gun. Hon är en banbrytande koreograf inom svensk dans. 1978 startade hon en viktig dansgrupp som hette Rubicon. 1987 startade hon och några andra dansscenen Unga Atalante i Göteborg. Det är fortfarande en viktig scen för dans i Göteborg. Jag vet inte exakt när hon började sin karriär men hon har varit konstnär under lång tid. Och hon brinner fortfarande för dans. Det var väldigt inspirerande att prata med henne. Jag ska absolut gå och se hennes nya föreställning.

Här kan du höra Gun själv berätta om 3:e våningen:

 

Några ord

dansprofil = en viktig person inom dans

banbrytande = som gjort något nytt som andra har inspirerats av

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s