Pow Wow av Tommy Orange | Läslust

En roman om nordamerikas ursprungsbefolkning i modern tid

Min mamma tipsade om boken Pow Wow. Den handlar om flera olika personer. De flesta tillhör nordamerikas ursprungsbefolkning. Jag undviker generellt sett ordet ”indianer”. Jag uppfattar det som lite gammaldags. Författaren i boken använder ordet ”indianer” mycket. Personerna i boken kallar sig själva ”infödda” (jag antar att de använder det engelska ordet ”natives”).

Boken är intressant och spännande. Det finns en prolog. Där får vi några bilder ur historien. Det är bilder om hur de vita förtyckte och våldförde sig på ursprungsbefolkningen. Sen börjar första kapitlet i modern tid.

Varje kapitel fokuserar på en person. Jag märker snabbt att de olika personerna är kopplade till varandra. De är släktingar, vänner, före detta partners osv. Vi får läsa om händelser i nuet och minnen från personernas tidigare liv. Det har väldigt olika livsöden. Många har kämpat och upplevt svårigheter.

Det ska bli spännande att se hur de olika livsberättelserna knyts ihop. Min känsla är att jag kommer få veta mer om hur personernas liv hänger samman. Kanske kommer personerna också träffa varandra när berättelsen fortsätter. Jag är nyfiken och sugen på att läsa vidare.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s