Träna ett språk med lite tid – hur gör man?

Jag försöker klämma in lite finska

Jag drömmer om att lära mig finska en dag. Det är bara svårt att hitta tid. Det är en ren hobby. Jag har ingen praktisk användning av finska. Men det skulle vara roligt att prata min mammas modersmål.

Jag vill börja med uttal och att lyssna utan text. Jag testar lite med en app. Jag försöker lära mig några vanliga fraser med bra uttal. Jag tänker att det ger en grund. Jag får se om jag orkar fortsätta. Idag tränar jag på att säga ”Vad är ditt namn?” Jag lyssnar bara på ljudet. Jag försöker undvika att titta på texten. Det är bättre för uttalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s