Fyra viktiga saker när du lär dig svenska

Fyra saker du ska träna jättemycket på

Jag tog upp tre saker på min instagram som jag tycker är extra viktiga. Jag har inget bevis för att de här sakerna är viktigast. Det är min känsla att de här punkterna är extra viktiga. Fel på de här punkterna stör mycket. Därför tjänar du mycket på att träna mycket och lära dig de här sakerna perfekt.

Här kommer min lista:

1. Uttal.

Uttal är din nyckel till att ha positiva upplevelser när du pratar. Det är jobbigt när någon inte förstår dig. Du får energi av att bli förstådd. Ett bra uttal är grunden till att andra ska förstå dig. Alltså är det grunden till att njuta av att tala språket.

2. Subjekt

I svenska måste du nästan alltid ha subjekt i både huvudsatser och bisatser. Ta bara bort subjekt om du är säker på att det inte behövs.

3. Verb

Använd rätt tid på verbet. Böj verbet i rätt tempus. Det är stor risk att det blir missförstånd, om du bara använder infinitiv eller använder fel form. Träna jättemycket på vanliga verb

4. Ordföljd

Använd rätt ordföljd i frågor och svar. Sätt verb och subjekt på rätt plats. Träna på att sätta verbet efter subjekt, tidsuttryck, platsuttryck, bisats osv. Svenskars öron är känsliga för fel ordföljd.

***

Träna mycket på de här sakerna. Det kommer du vinna mycket på.

Annons

5 kommentarer på “Fyra viktiga saker när du lär dig svenska

  1. Tack! Jag vill lär mig ett till fel idag! Ett till fel, ett till fel, ett till fel.
    Jag tänker: nu är „ett till fel“ i mitt huvud 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s