Träning – också något att prata om

Träning – tips på ett samtalsämne

Jag var ute och sprang igår. Jag löptränade alltså. Det är så jag oftast tränar.

Många människor tränar på något sätt. Och många tycker om att prata om träning. Därför är det en bra idé att lära sig lite ord och fraser om träning. Om någon säger ”jag tränar på gym” så kan du fråga ”aha, vad tränar du för nåt?”. Kanske går personen på pass eller styrketränar. Du kan fråga ”vilka pass tycker du om?” Styrketräna kan man göra med maskiner eller fria vikter. Det går alltid att fråga vidare om man vill småprata.

Jag löptränade mycket för några år sedan. Jag sprang flera gånger i veckan och deltog i olika lopp. Jag sprang halvmarathon och ett marathon. Jag pratade gärna om löpning. Många löpare är väldigt nördiga 😁 (väldigt intresserade av sin sport). Samma sak är det med klättrare.

Dagens tips är att lära dig fler svenska ord om en sport du tycker är intressant. Ta chansen att fråga om hur andra tränar också.

Tränar du någonting?

Annons

9 kommentarer på “Träning – också något att prata om

 1. Jag gör styrketräning med mina barn (1 och 2 år gammal) genom att bära dem i famnen. Jag gör också kickboxing med min son när han vägrar ligga sig när jag byta hans blöja. Och kalvövningar genom att plocka upp leksakerna på golvet 😀

  Gillad av 1 person

 2. Hej Kalle! Jag promenerar med min hund. Kanske är det ingen riktig träning, eller? Jag blir inte svettig eller höjer min kondition speciellt. Men regelbundet är det, en daglig aktivitet. Så kanske det räknas i alla fall. Jag märker att jag funkar bättre med allt, då jag motionerar, fast jag inte siktar till marathon eller så.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tränar stavgång flera gånger i veckan. På tyska säger man Nordic Walking.
  Jag också tycker om att vandrar. Min man och jag har vandrad genom hela tyskland från norr till söder och sen genom Schweiz. Det tog tio år eftersom vi bara vandrade på semestern.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s