Ett kort morgoninlägg

Träffade mina grannar på spårvagnen

Det blir ett kort inlägg idag. Jag träffade två grannar på spårvagnen. Det var intressant att prata. Jag fick veta att den ena jobbar som sjuksköterska inom psykiatrin. Det måste vara lite speciellt.

(Tusan också. Jag märkte precis att jag hoppat på fel spårvagn)

Då så. Då hinner jag diskutera något. Ordet ”redan” kan användas på lite andra sätt än det jag skrev igår

 • Kom redan klockan 8. Det är bra att vara ute i god tid.
 • Kom så fort du kan. Jag är redan här.

Här handlar det inte om förvåning. Det handlar inte om att något händer tidigare än planerat. Men det är tidigare än en förväntad tidpunkt eller tidigare än en annan person kommer. Komplicerat 😅. Det är svårt att förklara och definiera betydelser. Ni kanske kan göra det bättre än jag(?)

Jag vill i alla fall lyfta fram användningen också. Semantiskt handlar det om tid. Ofta används det för att uttrycka känslor som jag skrev om igår. Språk är spännande.

Annons

4 kommentarer på “Ett kort morgoninlägg

 1. Hej Kalle !
  Jag behöver lite tips om min situation så här ,
  Innan jag går till skolan jag studerade själv bara med youtube sedan jag gått till skolan och jag klarade SFI så snabb så jag hinner inte att lära mig svenska med grammatik och uttal osv min fråga är hur kan jag rätta min fel sätt special jag är så svag att skriva,
  Tack så mycket att hjälp mig om några steg
  Mvh
  Mohamed

  Gillad av 1 person

  1. Om du klarat sfi låter det ju som du är ganska duktig… Har du sett mina youtubefilmer om att utveckla sitt skrivande? Det kan ju vara en start. Att skriva är en process med flera delar. Svårt att ge korta tips.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s