En ståtlig ren – Adjektiv och känslor

En film på en ståtlig rentjur

Pappa skickade den här filmen till mig. Han och mamma har varit på semester. De vandrade i fjällen. De vandrade i Funäsdalen, samma fjäll som jag var i med min familj tidigare i sommar.

Jag tycker ordet ståtlig passar för att beskriva rentjuren. Det betyder ungefär stor, vacker och imponerande.

***

Den här veckan ska jag fokusera på adjektiv. Adjektiv har många funktioner. Vi kan använda dem för att beskriva och identifiera saker.

Här är adjektivet kopplat till en känsla. Jag tycker det känns lite fattigt att bara skriva: här är en ren. Renen är vacker och speciell. Den förtjänar något mer och ordet ståtlig fångar min känsla när jag ser den.

Jag hoppas att jag kan hitta fler exempel på hur adjektiv kopplar till känslor den här veckan.

Trevlig måndag!

Annons

2 kommentarer på “En ståtlig ren – Adjektiv och känslor

  1. Vilken bra idé! Jag älskar adjektiver, och gillar att lära dem med synonymer, fast jag vet att det inte finns äkta synonymer. Adjektiver är så full av nyanser, de kan beskriva allt, personer, saker, handlingar och tillstånder… och bland annat känslor. Jag ser fram emot att läsa mer om det är ämnet 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s