Uppslag

nya bra idéer

Om du har en idé som kanske är bra kan man kalla det ett uppslag. Det är e idé som man kan diskutera mer och kanske pröva.

Några exempel?

  • Han har ett uppslag till en ny artikel.
  • Han kom med ett uppslag om en ny rutin för administrationen.
  • Vi behöver förbättra vår marknadsföring. Har ni några uppslag?

Det är vanligt att använda ordet i samband med kreativa processer när man spånar eller bollar om något (= diskuterar och kommer med nya idéer).

***

Själv funderar jag på två saker för tillfället. Det ena är premisser för sociala möten. Vilka förväntningar finns när nya människor träffas? Hur kan forma samtal och möten på olika sätt. Igår träffades vi ett gäng i Göteborg. Det blev ett väldigt förutsättningslöst samtal. Det uppskattar jag. Mångs vill gärna ha någon form av plan eller agenda som en trygghet. Det är roligt att bara ses och se vad som händer.

Jag funderar också på hur vi kan vara mer kreativa med platser. Det är delvis samma tankar. På vilka premisser är jag på eller besöker jag en plats? Vilka förväntningar formar min relation till en plats?

Har ni några uppslag kring dessa frågor?

Annons

2 kommentarer på “Uppslag

  1. Platsen för att mötas kan vara utomhus – kanske en plats som ger uppslag för samtal om natur, kultur eller samhälle beroende på platsen. ”Platsen ” kan också vara en promenad.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s