Mellandagar och mellandagsrea

Dagarna mellan jul och nyår

Dagarna mellan julhelgen och nyårshelgen brular kallas mellandagarna. Många tar ledigt i mellandagarna. Jag ska jobba några timmar idag. Det kan vara ganska skönt att vara på jobbet när det är lugnt och inte så mycket folk.

Det är också mellandagsrea, alltså rea i affärerna under mellandagarna. Om man inte bränt alla sina pengar innan julafton har man nu en ny chans.

Annons

8 kommentarer på “Mellandagar och mellandagsrea

   1. Samväldet, eller the Commonwealth of Nations på engelska, (enligt Wikipedia är Samväldet den svenska översättning) är självständiga länder som tillhört tidigare det brittiska imperiet. Några medlemmar inom Samväldet är Kanada, Australien, Nya Zeeland, Indien, Pakistan osv.

    Trots att dessa länder är självständiga, är Drottning Elizabeth fortforande statschef av 16 samväldesländer. En vanlig missuppfattning är att ett samväldesland är fortforande en del av det brittiska imperiet, men det är inte fallet. Till exempel, i Kanada, är drottning Elizabeth statschef och den brittiska tronföljden gäller, men den kanadensiska kronan är ett ämbete för sig som är skilt från den brittiska kronan. Med andra ord, har Kanada en egen kung / drottning och UK har en annan, men det råka att den samma personen (drottning Elizabeth) är drottning av båda länder. Jag vet att det är ganska konstigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s