Semesterplaner

Det här ska jag kanske göra i sommar

Det har varit svårt att planera sommaren,med tanke på covid. Vi fick ett erbjudande att sköta om en gård i Danmark 2 veckor. Det var där min fru jobbade i vår. Så om inte Danmark stänger gränsen helt igen så kommer vi åka dit i juli. Jag ska också hälsa på mina föräldrar och jag och en kompis ska ta barnen och campa några nätter. Sedan tror jag det blir små utflykter till skog, sjö och hav nära Göteborg.

För helt egen del vill jag läsa mycket och lyssna på musik. Jag och sonen har också en ny expansion av Lord of the rings – The card game att bita i. Det konmer bli en utmaning. Kanske kanske försöker jag studera lite finska också om det inte känns för stressande.

Från och med i morgon tar Svenska med Kalle paus från alla sociala medier. Vi ses i augusti 😊.

Här kommer era semesterplaner:

-Jag är delvis arbetslös, delvis föräldraledig, vilket betyder att jag alltid (eller aldrig? 😅) är på semester. Skulle jag kunna ta riktig semester så skulle jag resa och hälsa på min familj i Tyskland och Frankrike med min son som föddes i maj.

– Jag tror inte att jag kommer kunna ta semester den här sommaren, därför att jag har fått praktik, men kanske får jag ledigt några dagar. Hälsningar! Macarena.

– Hej! Jag åker till Polen och jag ska vandra på ett berg som heter Tatra😀

– Jag åker till mitt älskade Gotland ❤ och nästa år kommer vi vara i mitt älskade Polen ❤

– Jag är mamma, så jag är säker på att det kommer bli mycket ”action” hemma den här semestern. 😱😱

– Hej jag jobbar pp Öland hela sommaren …..

Ha nu en riktigt skön sommar allihopa

Annons

3 kommentarer på “Semesterplaner

 1. Hej, ordföljd ja- och nejfråga:

  Vad är en jaochnejfråga?
  Det är väl svaret som kan vara ja eller nej?

  Jag förstår att det är svårt att hitta en kort alternativ men funderar på om det är förvirrande för nybörjare.

  Förslag:

  Ordföljd i en fråga som besvaras med ja eller nej.

  Hamnade på din YT för att jag har en arbetskamrat som inte har svenska som modersmål. Ska tipsa om din blogg och YT.
  Jättebra upplägg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för feedback. Jag vet inte var jag plockat upp den termen. Jag såg att hemsidan tallstugan använder samma. ”Som besvaras med” är för krångligt för mina elever men annars är ju det mer korrekt. Det måste finnas en språkvetenskaplig term också antar jag. Kul att du gillar idén i övrigt 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s