Mellan dröm och vakenhet.

Mellan sömn och vakenhet.
Mellan dröm och vakenhet.
Mellan dröm och verklighet.

Jag drömde om att jag hade gjort ett misstag. Jag var tvungen att reda upp det. Kanske ringa ett samtal. Förmodligen be om ursäkt. Det tog emot. Det är jobbigt att erkänna att man har gjort fel. I drömmen funderade jag på hur jag skulle göra. Sedan började jag vakna till. Till slut var jag så vaken att jag förstod: det här är inte verkligt. Det är bara en dröm. Jag behöver inte göra något alls. Men jag svävade fortfarande ett tag mellan dröm och verklighet. Hjärnan fortsatte försöka hitta en lösning på den pinsamma situationen innan jag vaknade helt.

Att sväva mellan dröm och verklighet

Vilket problem jag brottades med i drömmen har jag lyckligtvis glömt. Det svävade iväg.

Annons

2 kommentarer på “Mellan dröm och vakenhet.

 1. Jag träffade en kvinna på kyrkogård. Hon berättade att hon är svensk.
  Jag var så lycklig att kunna prata svensk. Men det var så jobbigt att erkänna: jag svävade mellan tyska och svenska. Jag svävade på målet.
  Till slut fungerade det bra.
  Vi pratade om corona viruset. Hon levar i Hamburg men har varit i Sverige i år på semestern.
  Ha det bra Kalle!

  Gillad av 1 person

  1. Vad härligt. Det är alltid en bra känsla när man lyckas kommunicera med någon. Det är väl inte så konstigt att tyskan tar över ibland. Språken är ju dessutom lika vilket kanske gör att det blir ännu lättare att blanda ihop ord och uttryck. Tack för att du delar med dig av dina framsteg. Ha en bra dag 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s