Glad och stolt över min fru

#svårare svenska
Min fru Charlotta är frilansande scenkonstnär. Hon har ingen fast arbetsplats. Hon skådespelar, regisserar och gör egna uppsättningar. Den som vill kan se smakprov av hennes arbete på charlottagrimfjordcederblad.com. Hon har jobbat med många olika grupper och i olika sammanhang.

Igår såg jag hennes nya performance Comforter som hon gör tillsammans med musikern Erik Dahl. Comforter betyder täcke men kan också översättas till tröstare. Temat är tröst. Det är ett interaktivt performance som tar drygt en timme och spelas för en person i taget. Interaktivt innebär att publiken deltar och påverkar vad som händer i föreställningen. I Comforter kan jag som publik chatta via mobil med Charlotta under föreställningen, jag får göra vissa val som senare tas upp i improviserade texter. Jag får också berätta vad jag känner och tänker om vissa saker som händer. Charlotta talar direkt till publikpersonen vid flera tillfällen och ger olika instruktioner. Interaktiva verk kan vara konfronterande ibland men det här är en väldigt mjuk och varsam process.

Jag var väldigt glad efter föreställningen. Den var en både rolig och allvarlig med ett kärleksfullt ”budskap”. Jag tror faktiskt att det här är det bästa Charlotta har gjort så här långt. Jag har sett henne i så många olika föreställningar men nu känns det som hon verkligen börjar hitta sin stil och sin grej. Dessutom är det kul att samarbetet med Erik är så lyckat. Han är en begåvad musiker och kompositör och de kompletterar varandra fint på scenen. De planerar redan fler projekt tillsammans.

Fantastiskt roligt att se min älskade utvecklas och mogna som konstnär!

Har du känt glädje över någon annans framsteg och utveckling senaste tiden?

6 kommentarer på “Glad och stolt över min fru

  1. Jag såg din frus sida och jag är säker på att hon kommer att bli mycket framgångsrik med sin nya presentation. Jag gillar att du delar viktiga saker med oss, du är en fantastisk lärare.

    Gillad av 1 person

    1. Intressant. Comforter översätts till ”täcke” i den kontexten. Nu ligger i och för sig publiken själv under täcket (svårt med social distansering annars) men jag hade inte reagerat om det varit som du beskriver heller. Vad som väcker svartsjuka är väldigt olika för olika personer.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s