Tomheten och intet

Platsen är tom. Här finns ingenting. Tänk på substantiven tomheten och intet. Substantiv är namn på något. Hur kan ingenting vara något? Vad är intet för något.?

Vissa finner tanken på ingenting skrämmande. Jag finner den rogivande. Platser som denna finner jag vackra. Det vilar en sälllsam frid över platser som blivit över och glömts bort.

Kanske är det en kontrast till vår tids överflöd på saker och information som lockar. Det är ett överflöd som till slut blir ett platt och trivialt gytter utan mening. För mycket av allt närmar sig intet. Allting blir till slut ingenting.

Hur är din relation till intet?

Annons

2 kommentarer på “Tomheten och intet

  1. Jag tror flera av oss skulle må bra av att oftare vara i ett intet eller i en tomhet. Jag känner i alla fall att jag behöver stänga av alla intryck som kastar sig över mig, ännu mera nu med alla nyheter från Ukraina.
    Jag behöver ”vila själen” från saker jag ändå inte kan ändra på eller påverka, och allra bäst gör jag det när jag sitter ute vid havet – även om det nu är ett stort och vitt istäcke. Det är i alla fall vitt och tomt och tyst och vilsamt – och oändligt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s