Staden och landet | en text på lätt svenska

Att växa upp i staden eller på landet.

Jag är uppvuxen i Göteborg.
Min pappa växte upp på landet i en liten by i Småland.
Min mamma växte upp i en stad i norra Finland.
Min fru växte upp på landet utanför Jönköping i Småland.
Min familj hade alltid lantställe när jag var barn. Mina föräldrar hyrde ett hus på landet. På somrarna var vi där nästan hela tiden. Vi promenerade i skogen. Vi badade i sjöar och paddlade. Det fanns ofta djur i närheten.
Ibland drömmer jag om att bo på landet. Många av mina vänner gör det också. Men jag kommer nog att fortsätta bo i stan. Jag är van vid det.

Tips: att berätta hur du växte upp och hur din familj växte upp kan vara intressant för många, både att lyssna på och läsa om. Det kan vara ett bra ämne om du vill ha något att prata om på språkcaféet eller skriva en text i skolan.

En kommentar på “Staden och landet | en text på lätt svenska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s