Flyttdags

En öppen flyttlåda

Att hjälpa en kompis med flytten

Jag hjälpte en kompis med att flytta i helgen. Några av hans kompisar kom och hjälpte till. Några personer kände jag sedan innan. Några personer var nya för mig. Flyttar brukar vara trevliga för man träffar lite olika personer.

Jag flyttade själv för 3,5 år sen. Då kom många personer. Jag hade bett min somaliska kompis komma också. Han var lite förvånad. Han trodde inte att svenska människor hjälper varandra så mycket. Jag tror många har bilden att svenskar är ganska osociala och ensamma. Men flyttar är en typisk situation när folk ställer upp och hjälper till. Det är också vanligt att bjuda på mat och kanske öl efter flytten.

Det finns många ord som handlar om att flytta. Du hyr en flyttbil. Du lägger dina saker i flyttkartonger eller flyttlådor. Alla sakerna tillsammans kallas ett flyttlass. När lägenheten är tom måste du flyttstäda. Om du har har råd kan du betala en flyttfirma som hjälper dig. De flesta som jobbar på flyttfirma är män och de kallas ibland flyttgubbar. När dina vänner hjälper dig kallas det flytthjälp. Du flyttar ut från den gamla bostaden och du flyttar in i den nya. Om du bjuder på öl som tack för hjälpen kallas det flyttöl. När du har gjort i ordning, kan du bjuda på inflyttningsfest så dina vänner får se den nya bostaden.

Att flytta kan vara ganska jobbigt. Men hjälper man varandra blir det roligt också.

Annons

2 kommentarer på “Flyttdags

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s