Sovmorgnar och försovningar

Idag fick jag lite sovmorgon

Jag måste inte vara på jobbet förrän klockan 9 idag så jag fick lite sovmorgon. Sovmorgon betyder att man får sova lite extra länge. Det passar mig som är morgontrött. Men på torsdag börjar jag klockan 8. Då får jag inte försova mig. Försova sig betyder att man sover längre än planerat. Man kanske inte vaknar när klockan ringer. Synd att jag inte är morgonpigg istället.

I Danmark har man startat en förening för morgontrötta människor. Hoppas den kommer till Sverige också. Du kan läsa mer här.

Eller så kan du lyssna på den här klassiska morgonlåten av trubaduren Fred Åkerström.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s