Filmfest i Göteborg

Snart börjar filmfestivalen i Göteborg.

Varje år är det filmfestival i Göteborg. Under en vecka visar man en massa filmer från hela världen. Det kommer också kända personer, t ex regissörer, skådespelare och författare. Det här året kommer den framgångsrika skådespelerskan Alicia Vikander på besök. Det är henne vi ser på affischen.

Jag är inte så intresserad av film men många av mina kompisar bokar biljetter i god tid och går på många filmer. Några tar ledigt från jobbet för att kunna se så många filmer som möjligt. Senast jag såg en film på festivalen var för 20 år sen. Jag minns det för att jag gick tillsammans med min blivande fru som jag precis träffat. Men för några år sen såg jag den berömda nigerianska författaren Chimamanda Ngozi Adichie som pratade om filmatiseringen av hennes bok En halv gul sol. Boken är fantastisk men tyvärr är inte filmen lika bra.

Den göteborgske författaren Claes Hylinger har skrivit en rolig liten novell om det bästa sättet att välja film på filmfestivalen. Den finns i en av hans novellsamlingar men jag har glömt vilken. Tipset är helt enkelt att köpa biljetter på måfå när biljetterna till de populära filmerna är slut. På det sättet får man se filmer man aldrig hade planerat att se. Men det kan vara intressant ändå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s