Att beklaga sorgen

När någon du känner har förlorat en närstående

Jag ska på begravning idag. En nära vän till mig har förlorat sin mamma.

Vad kan man då säga när någon har förlorat en närstående ( =partner / vän / släkting)

Den vanliga frasen är: Jag beklagar sorgen eller bara jag beklagar.

Det kan låta lite opersonligt om du känner personen väl. Då kan du till exempel säga: Jag känner med dig/er. Eller: Jag tänker på dig/er. Andra vanliga fraser kan vara: Jag hörde att … har gått bort, vad tråkigt! Eller: Jag blev så ledsen när jag hörde att … har gått bort.

Egentligen spelar det inte så stor roll vad man säger. Det viktigaste är att visa att man bryr sig om personen. Men det kan vara bra att känna till några meningar som vi ofta använder. Du som läser kanske har hört andra meningar som du kan tipsa om.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s