Kyrkklockan slår hemmavid

Morgonringning?

Det ligger en kyrka nära min närmaste hållplats. Den heter Karl Johanskyrkan. Kyrkan ligger vid Karl Johansgatan och församlingen heter Karl Johans församling. Mycket Karl Johan 😁. Jag inser att jag inte vet vem Karl Johan var. (Måste kolla upp det)

Idag ringde kyrkklockan när jag väntade på spårvagnen. Jag undrar varför. Det är knappast gudstjänst på en onsdagmorgon. Det är för tidigt för både bröllop och begravning. De kanske bara testade ljudet. Jag vet inte. Men jag tänkte att alla kanske inte kan orden kyrkklocka, klockringning och kyrktorn. Eller klämtar.

Lillklockan klämtar till storklockans dön

lyder en rad i en känd sång av Carl Michael Bellman. Du kan lyssna på sången här. Texten är vacker men språket är svårt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s