Ett nördigt inlägg…

… tillägnat alla nördar

Nörd kommer från engelskans nerd och används om personer som är mycket intresserade av ett ganska smalt område eller ämne. Den typiska nörden är intresseradav datorer och teknik. Men nu kan det användas om alla specialintressen. Man kan vara datanörd, musiknörd, matnörd, vinnörd och så vidare.

Från början var ordet negativt. En nörd var lite löjlig och kanske inte så social. Nu kan uttrycket likaväl användas positivt. Jag kallar mig stolt musiknörd. Min son är spelnörd och min fru är teaternörd. Man kan höra ”hen är en riktig nörd” sagt med uppskattning. Att vara särskilt intresserad av något ses ofta positivt. Men det beror lite på situationen och hur det sägs.

Skriv en kommentar och berätta vad du är intresserad av. Kanske är du rentav nörd inom något område 🙂

 

Annons

2 kommentarer på “Ett nördigt inlägg…

  1. Är ju språknörd mest inom svenska och engelska och sen franska fast persiska oxå men det har tyvärr inte kunde utveckla sig så bra och självständigt på sistone decennier.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s