Gräsanden

En gräsand och många gräsänder

Vad finns att berätta om gräsänder. De säger kvack. Barn tycker det är roligt att mata dem med gammalt bröd. Hanen känner man igen på det gröna huvudet. Honan är grå- och brunspräcklig. De trivs vid vatten. I Göteborg finns de i många parker, till exempel i Slottskogen. De är nästan tama. En gräsand kan komma fram och nappa bröd ur handen på dig. En fågels mun heter förresten näbb.

Ett fint ord är vingspegel. Det är den lilla blå delen på fågelns vinge. Gräsandens vingspegel är vackert blå.

mallard-2313660_640.jpg

På wikipedia kan man läsa mer om gräsanden, till exempel att de kan bli mycket gamla för att vara fåglar. Man har hittat en and som var 26 år gammal i Sverige. Imorgon kommer en presentation av gråsparven.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s