Stadsduva

Igår skrev jag om fiskmåsar. Även duvor är så vanliga att vi knappt ser dem ibland. Den vanliga duvan i staden kallas stadsduva eller tamduva. Jag är inte biologilärare men jag tror att nästan alla duvor vi ser i staden är stadsduvor. Det finns gråa, vita och nästan svarta stadsduvor.

Sen finns den större ringduvan. Den hoar nästan som en uggla. Jag hörde en nu på morgonen.

En del människor matar duvor med gammalt bröd. Att sitta och mata duvorna är nästan som en symbol för att inte göra något speciellt. Ofta tänker man på pensionärer som sitter i en park och tar det lugnt.

Det finns också uttrycket: de är som två turturduvor. Ärligt talat vet jag inte exakt var det kommer ifrån (någon som vet?). Men det betyder att ett par är förälskade och bara ägnar sig åt varandra,som duvorna på bilden.

Duvor vare sig sjunger eller skriker förresten. De kuttrar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s