Studietips | Ha tråkigt!

Det är viktigt att ha tråkigt

Är det verkligen det? I mitt förra studietips skrev jag att det är viktigt att variera sig för att det ska bli roligare att lära sig språket. Men man måste vara beredd på att ha tråkigt. Att lära sig ett språk kräver många timmars arbete. Helst varje dag. Det kommer att vara jobbigt. Och det kommer att vara tråkigt många gånger. Det går inte att komma ifrån.

De som blir duktiga på språk orkar fortsätta. De står ut med att det är tråkigt ibland.

Det som är bra är att det går att träna sig. Tränar du lite eller bara ibland. Försök bygga upp en rutin. Studera varje dag. Försök steg för steg öka tiden du studerar. Om du orkar studera en timme, utöka med 15 minuter, sen 30 minuter och så vidare. Dela upp tiden. Du kan till exempel studera i 45 minuter, sen ta paus i 15 minuter.

Det går inte att ta bort det tråkiga helt. Men det blir lättare om du har en rutin du följer.

Berätta gärna om hur du studerar

Annons

3 kommentarer på “Studietips | Ha tråkigt!

 1. Ibland är det supertråkigt. Ibland känns det som jag gör ingen framsteg alls, som jag kann inte komma ihåg någonting, Och ibland är det mycket givande (?), till exempel när jag plötsligt förstår flera ord som jag inte visste två dagar tidigare. Man måste plugga hårt men också vara snäll mot sig själv (som med allt i livet). Man får vara tolerant mot vad man inte förstår, tålmodig och ihållande. Det finns med- och motgångar när man lärar sig ett språk och man måste acceptera det 🙂

  Gilla

 2. Ja det var bra tips men det är så viktigt att man måste ha ett mål, när man vill lära sig ett nytt språk. ja du vet man måste siktar på nåt man skulle vilja nå dit. Själv jag brukar inte vara så sträng mot mig själv även om jag har tråkigt. O tänker /tittar på min framgång och mina famsteg jag har tagit hittills. Jag tycker att språk är fint även om man inte kan så mycket pratar språket. Man måste inte vara perfekt när man läser språket, så då är det lättare att förstå.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig om att mål är viktigt. Och att det är lagom stora mål. Att se tillbaka på sina framsteg tror jag är superviktigt för att hålla motivationen vid liv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s