Skrivklåda – ett tips om att skriva

Jag vill skriva men om vad?

Skrivklåda betyder att man har lust att skriva. Men det kan vara svårt att veta vad man ska skriva om. I filmen längst ner pratar jag om två böcker. Båda böckerna handlar om pappor. Mitt förslag är att du kan berätta om din pappa, din mamma eller någon annan person som är viktig för dig. Jag skrev själv en text om min pappa. Det är intressant att läsa om människor från tidigare generationer och från olika platser.

Mitt andra tips är att låna idéer från texter du läser. Läser du en bra text om en fest? Du kan skriva om en fest du har varit på. Läser du en text om en spännande händelse? Skriv om något spännande du har upplevt. Nästan allting går att skriva om. Saker du tänker och känner. Människor du känner. Saker som händer. Intressanta ämnen. Författare gör det hela tiden. De bara skriver och skriver. Det kan du också göra.

I den här filmen pratar jag om böckerna Black Mamba Boy av Nadifa Mohamed och En storm kom från paradiset av Johannes Anyuru.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s