Megaloppis i Majorna

Stor loppmarknad i Majorna en gång om året

Stadsdelen jag bor i heter Majorna. I maj varje år anordnas en stor loppmarknad. Alla som vill kan ställa upp ett bord och sälja saker. Det är vanligt att sälja kläder, leksaker och böcker. Folk passar på att sälja sådana saker de inte behöver. Det kan vara kläder som barnen har vuxit ur (= kläderna har blivit för små).

Ett bord på en loppmarknad med lite leksaker, barnböcker och barnkläder. Framför på marken ligger också barnkläder och barnskor på en filt.
Typiskt loppisbord med blandade saker

Min son och hans kompis bestämde sig för att sälja kaffe, bullar och kakor. Jag var uppe tidigt i morse. Klockan sju bar vi ut ett bord på gatan. De bra platserna blir snabbt upptagna. Ungefär klockan halv tio bar vi sen dit kaffet och fikat. De sitter fortfarande och säljer när jag skriver detta. De verkar vara nöjda med försäljningen. Det är många som är fikasugna (= vill ha kaffe och kaka).

Jag har varit ute och tittat lite. Det är roligt men jag blir snabbt trött av att det är så mycket folk. Jag hittade tre böcker i alla fall. Jag pratar lite om dem i den här filmen på youtube. Det är också trevligt för att man alltid springer på (=träffar) folk man känner. Det är många som är ute och säljer eller handlar på megaloppisen.

En klädhängare med kläder som en person säljer på loppmarknaden.
Många säljer kläder för en billig peng.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s