Höns som hobby

Min kompis Hanna har höns. Just nu har hon drygt tio stycken. Jag hälsade på henne idag. Hönsen hade gett mycket ägg så vi lagade en paj till lunch.

Barnen lekte med hönsen. De kan gå fria i trädgården. Men idag blev det lite problem. Några av hönsen rymde utanför tomten. Vi fick leta efter de länge innan vi hittade alla. Det är viktigt att de är i hönsgården på kvällen. Det finns rävar som kan döda hönsen.

Många som bor på landet tycker om att ha höns. För många är det bara en hobby. Det finns olika sorters höns man kan ha. Och det finns grupper på facebook där man kan köpa och sälja höns, samt få tips om skötsel.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s