Rödmyra, även kallad pissmyra

Myran som sticks och svider

Jag skrev häromdagen om myggor och knott. Ett annat jobbigt litet djur är rödmyran. Vi kallar dem ofta pissmyror. De är små och röda och kan stickas. Om du blir stucken av några pissmyror svider det rejält.

Jag låg på en gräsmatta och läste idag. Jag tänkte att det kanske kunde finnas rödmyror. Jag kollade lite men såg ingenting misstänkt. Efter en stund kände jag att det började svida på foten. Jag hade säkert 10 pissmyror på foten. De hade ett bo i gräset. Det kryllade av dem.

När jag kollad på internet såg jag att det finns en massa olika arter av rödmyra. Jag tror att den vanliga i Sverige är trädgårdsrödmyra.

Fråga gärna om några ord är svåra att förstå

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s