kliar, klåda, kliande

Kliande myggbett

I lördags skrev jag om min minisemester i naturen. Jag älskar att vara i naturen. Men en sak är jobbig. Myggen och knotten. Mygg är lite större och knott är lite mindre. Men båda sticks/bits för att suga blod. Man får myggbett och knottbett. Och det kliar väldigt mycket. Man får kliande bett. Man kan också säga att man får klåda.

Man ska inte klia på insektsbett. Men det är jättesvårt att låta bli (= att inte göra det). Där vi var fanns det knott. De är jättesmå och svåra att upptäcka. Jag fick minst tio bett så nu kliar det hela tiden.

Myggor är lite lättare att se. Då kan man smälla dem (= slå dem så de dör). Jag borde ha använt mig av myggmedel.

knott
knott
Annons

En kommentar på “kliar, klåda, kliande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s