Går på bio i värmen | Varghunden

Filmatisering av Jack Londons Varghunden.

Det var jättevarmt i Göteborg idag. Jag och min son orkade inte vara ute. Vi gick på bio istället. I biosalongen var det svalt och skönt.

Vi såg Varghunden. Filmen bygger på en gammal och berömd äventyrsbok. Författaren heter Jack London. Jag läste den när jag var ung. Jag tror min pappa läste den när han var ung. Boken skrevs 1906.

Filmen handlar om en varghund som kallas Vittand (vit+tand). Filmen börjar när han är unge. Han måste lära sig att klara sig i vildmarken. Han träffar också människor, både snälla och elaka människor. Vittand måste klara många utmaningar i sitt liv.

Filmen är animerad. Både jag och min son gillade den. Den är vackert tecknad. Särskilt djuren och naturen var fina. Man hoppas verkligen att det ska gå bra för Vittand. Filmen är spännande från början till slut. Jag tyckte speciellt mycket om början när Vittand är unge och hans mamma tar hand om honom.

Det är inte en film med jättemycket tal. Man förstår mycket ändå. Så den funkar även om man inte förstår alla orden.

Här kan du se filmens trailer

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s