Ett boktips från Kurt

Familjens vän Kurt tipsar om John Grisham

Vi hade gäster ikväll. Ulrika är en god vän till min fru. Hon var här med sina barn idag. Hennes pappa heter Kurt. Han var också med. Kurt var god vän med min frus pappa. Ulrika bor i Belgien. De brukar resa till Sverige på sommaren och då brukar de hälsa på oss också.

Kurt har rest mycket och bott på många ställen i världen. Han är intresserad av nyheter och vad som händer i världen. Det är roligt att prata med honom. Han är allmänbildad (= vet mycket om olika saker).

Kurt är också intresserad av språk. Han kan mycket spanska. Hans son, Ulrikas bror bor i Spanien. Kurt berättade att han försöker lära sig mer spanska. Han läser bland annat böcker på spanska. Han sade att han har läst många böcker av en amerikansk författare. Författaren heter John Grisham. Kurt läser böckerna översatta till spanska. Han tycker att de böckerna är lagom svåra. Om han läser böcker av spanska författare är språket ofta mycket svårt. John Grisham skriver spännande böcker. Man kan kalla det underhållningslitteratur. Därför är inte språket jättesvårt och det blir inte så svårt när man översätter det till spanska heller.

Jag tänkte att det var ett bra tips. Man behöver inte läsa svenska författare för att träna svenska. Kurt trodde att jag kan gilla boken Gray Mountain. Den heter så på svenska också. Boken tar upp miljöförstöring och sociala problem och har samtidigt en spännande handling. Du kan läsa mer om boken här. Jag kanske läser boken om jag får tid. Den kanske är något för dig också….

Eller så kanske du har en  annan författare du tycker om. Du läsa böckerna i svensk översättning. Berätta gärna om du har någon favoritförfattare i en kommentar.

John Grisham är nog mest känd för sin bok Firman som också blev en känd film med Tom Cruise i huvudrollen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s