På väg till Teater Albatross

På väg till Teater Albatross och Tokalynga Teaterakademi

När jag var runt 20 år gick jag på teaterskola i Göteborg. Jag blev tillsammans med min fru på den utbildningen. En dag såg vi en lapp på ett café. Det stod på lappen att Teater Albatross sökte en skådespelerska som kunde tala franska. Min fru talar bra franska så hon sökte jobbet.

De spelade en föreställning i Frankrike. Pjäsen hette Helig och handlade om förintelsen under andra världskriget. Pjäsen spelades utomhus på gator och torg.

Året efter blev de inbjudna att spela Helig i Kamerun i Västafrika. Jag fick chansen att följa med och spelade en mindre roll.

Efter Helig arbetade min fru många år med Teater Albatross. Teatern ligger på landet nära byn Ätran i Halland. Det är en gammal stor skola med scen och repetitionslokaler och man kan också bo där. Vi bodde där, hela familjen, i ett halvår.

Nu ska vi till Teater Albatross och se deras nya föreställning som heter 1917 – när klockorna stannade. Den konstnärlige ledaren heter Robert Jakobsson. Det ska bli roligt att se vad han har hittat på den här gången. Föreställningen handlar på något aätt om ryska revolutionen.

Jag kommer lägga upp bilder från Tokalynga på min Instagram. Det är en speciell plats. Kolla gärna in bilderna. Här kan du se en liten film om föreställningen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s