Att skriva en text | En kommentar

Att hitta en tes och en röd tråd

Igår lade jag upp en intervju här på bloggen. Det är en ganska lång text. Jag började chatta med Shams i början av maj. Det tog mer än tre månader att bli klar med texten. Vi var båda upptagna. Men det tar också tid att skriva en text.

Jag letade efter en tes. Jag menar en tanke som håller ihop texten. Shams berättade olika saker. Jag ville hitta något, ett ämne, som hela texten kunde handla om. Det kallas också att texten får en röd tråd. Den hoppar inte mellan olika saker. Texten följer en bestämd väg.

Det är bra att tänka på. Ibland tar det tid att hitta rätt sätt att skriva en text. I skolan behöver du ofta skriva texter snabbt. Därför är det viktigt att träna på att skriva texter när du inte har test eller måste skriva snabbt. Du kan träna dig på att hitta en röd tråd. Då är det lättare att göra det även om du bara har en timme på dig.

Fråga och kommentera gärna!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s