Ofog, bus och jävelskap | Ord och uttryck

Olika ord för att busa

Min son undrade vad man skulle göra om det inte fanns någon skola.

– Driva runt och ställa till med ofog, svarade jag.

Då fick jag idén till det här inlägget. Ofog är något som stör eller irriterar. Det måste inte vara olagligt men det är jobbigt på något sätt. Ett exempel kan vara att ringa till folk på jobbet och låtsas vara någon annan bara för att akoja.

Ett annat ord som betyder ungefär samma sak är att busa. Barn busar. Min son försöker skrämma mig till exempel. Det är ett exempel på bus.

Vill jag uttrycka mig lite grövre kan jag säga ”… driva runt på stan och ställa till med jävelskap”. Jävelskap kan egentligen betyda många olika saker som är negativa. Ett lite mildare uttryck är ”ställa till med förtret”.

Lyssnar du på ungdomar har de säkert andra uttryck för att ställa till med ofog men jag kommer inte på något speciellt just nu.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s