Riva, flytta städa

Plocka ihop efter en föreställning

Min fru jobbar på en liten teater i Göteborg. De delar scen med en annan teatergrupp. I lördags spelade de sin sista föreställning på scenen för i år. Igår var det dags att riva scenen och städa allt.

Logistiken planeras

Jag hjälpte till att bära och flytta. Vissa saker skulle köras till ett förråd. Vissa saker skulle ställas i källaren. Lampor skulle plockas ner. Bänkar skulle hämtas och ställas upp. Det var mycket att fixa. Jag hjälpte till med att bära saker och plocka ner strålkastare (lampor). Jag tänkte på två saker.

Fackspråk och slang

När folk jobbar med en speciell sak använder de speciella ord och även speciell slang. Det finns till exempel två typer av vanliga strålkastare som heter fresneller och parkannor. Fast man säger ofta kannor istället. Projektorn kallade de projjen. De här orden är inte viktiga. Men det är bra att vara beredd på att varje yrke och sammanhang har sin egen slang.

Patrik hänger upp strålkastare
Åsa fixar golvlampor och parkannor.

Fixa egen språkpraktik?

Det finns många små ställen som teatergrupper, konsertlokaler, klubbar, gallerier, föreningar och så vidare i både stora och små städer. Många behöver säkert hjälp. Jag tror inte att Kurage där min fru jobbar skulle tacka nej till några extra händer. Man kan alltid fråga. Många säger ju att de vill träffa folk i Sverige och träna språket. Om man gör något praktiskt med andra är det lätt att få kontakt och börja prata. Det är värt att testa.

Gradängen fraktas tillbaka från förrådet.

Jag tyckte det var en avkopplande dag. Jag har jobbat med teater tidigare så jag tycker det är roligt att vara med på ett hörn och hjälpa till. Nu ska Teater Tamauer börja repetera på Hagateatern. Kolla in dem framöver om du bor i Göteborg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s