Skrivet i all hast | Ord och uttryck

Jag skriver i all hast

Jag sitter på spårvagnen. Det är regnigt idag. Igår sken solen och det var jättefint. Vädret i Göteborg är konstigt.

Jag har förberett min lektion på spårvagnen. Jag hann inte göra det igår. Så jag skriver det här i all hast. Det är ett uttryck du kan använda när du gör någonting snabbt. Du kanske fixar frukost på 5 minuter. Eller svarar kort på ett mejl. Du fixar det i all hast.

Hast är ett substantiv. Se också substantivet hastighet. Sen har vi verbet hasta och adjektivet hastig.

Kanske läste du detta i all hast?

Annons

3 kommentarer på “Skrivet i all hast | Ord och uttryck

  1. Jo tack 🙂. Det gick helt okej. Jag hade lite nya elever och en praktikant som pratar persiska. Kag har fått en somalisk nybörjare till vilket är lite kul för mig för jag får chans att använda min somaliska till. Hade du en bra dag? Såg du mitt mejl förresten?

   Gilla

   1. Vad roligt att höra.
    Ja, jag hade en bra dag. Tack för att du frågade.

    Jag hade missat ditt mejl av någon anledning. Men jag såg det idag. Jag ska svara så fort jag kan.

    Det är spännande att lära sig nya språk. Jag kan tänka mig att en dag lära mig ett afrikanskt språk. Jag undrar varför du har lärt dig somaliska.

    -Masood A.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s