Poesi och prosa på Hammarkullens bibliotek igår

Poeter från Hammarkullen och Angereds författarskola läste texter på biblioteket

Kulturvandringen igår avslutades med läsning på biblioteket. Först läste två poeter dikter på arabiska. De läst också översättningar av dikterna. Ronak Azeez ville ha hjälp att läsa sina dikter på svenska. Ingen annan gick fram så jag sade att jag kunde göra det. Här kan du höra en bit. Jag läste dikten från hennes mobiltelefon.

Det ligger en filmsnutt när Ronak läser själv på min Instagram. Kolla på höjdpunkter / texter här). Hon berättade också att hon snart ska ge ut en diktbok på arabiska. Hon ska försöka få dikterna översatta till svenska också.

Sen var det dags för studenter från Angereds författarskola att läsa. De läste både poesi och texter. Deras lärare läste också en kort text. Det var fina texter om alla möjliga ämnen. Min kompis Marcus läste en del av sin text Karlavagnen. Du kan höra lite av den på Instagram också.

20181007_130026-collage3779074047989594204.jpg
Studenter från Angereds författarskola

Skrivarkurser och skrivarlinjer på folkhögskolor har blivit väldigt populärt de senaste åren. Det finns kurser för nybörjare och mer avancerade kurser. Det kan vara ett tips för den som vill pröva att skriva och få tips och feedback från andra. Du kan fråga på ditt bibliotek eller din skola om det finns någon kurs där du bor. Annars kan du söka på svenska folkhögskolor. Det finns även kurser som går på distans.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s