Konferens i Stockholm – Social resa upp

Träffade folk på resan till Stockholm – Nu blir det konferens

Jag och min kollega Mikael åkte tåg till Stockholm idag. Vi kom precis till hotellet. Det var en trevlig resa upp. Till att börja med är det trevligt att få tid att prata med Mikael i lugn och ro. På jobbet är det ofta stressigt. Samtalen blir avbrutna av olika saker.

Sen såg jag direkt att en av mina favoritarister från Göteborg, Aurelia Dey, satt nära oss. Jag tänkte att jag måste tacka henne för hennes musik. Men jag blir alltid lite blyg när jag ska prata med folk jag beundrar.

Mitt emot oss satt en lite äldre man. Han kikade lite på mig och Mikael när vi pratade. Efter halva tågresan började jag prata med honom. Jag frågade:

– Åker du bort eller åker du hem?

Han berättade att han var på väg hem. Han bor i Stockholm. Han hade varit i Dalsland. Han äger ett hus där. Hans föräldrar bodde där tidigare. Nu är föräldrarna döda. Han frågade oss lite om sfi. Han berättade själv att han var pensionär. Han hade jobbat på det stora företaget Ericsson. Han hade studerat på Chalmers i Göteborg. Det är samma skola som min pappa studerade på. Men vi kom fram till att han studerade där efter att pappa slutade på Chalmers. Han hjälpte oss lite med hur vi skulle hitta i Stockholm också.

Sen såg jag att Aurelia Dey skulle gå av. Jag frågade om det var hon och sade att jag älskar hennes musik. Hon blev glad så det var roligt.

På centralen träffade vi dessutom min gamla kollega och vän Sura. Vi har jobbat på sfi tillsammans flera år. Vi pratade lite om hennes nya jobb och hur det är att vara förälder.

20181010_1558263448922100738606386.jpg

Nu ska vi snart träffa några andra lärare från Stockholm. Jag skriver mer om konferensen senare.

Annons

3 kommentarer på “Konferens i Stockholm – Social resa upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s