Hålla kontakten

Att hålla kontakten med gamla vänner.

De på bilden är mina gamla kollegor. Vi jobbade på spår 1 (elever med lite utbildning) på Abf Vux tillsammans. Många har bytt jobb nu. Jag slutade för ca 3 år sedan.

Mina gamla kollegor från Abf Vux

Vi håller kontakten. Vi ses kanske tre gånger per år. Ibland är vi hemma hos någon. Ibland går vi ut och äter. Igår var vi på Dubbel Dubbel i Göteborg.

Nahla längst bort till höger kommer från Irak. Hon lärde mig att läsa och skriva på arabiska. Charlotta sitter framför henne. Vi samarbetade mycket. Hon är väldigt duktig på att jobba med nybörjare. Jag saknar alla våra samtal om pedagogik.

Men jag är väldigt glad att vi fortsätter ses. Det är lätt att tappa kontakten med gamla vänner. Det är synd. Det är roligt att ha många minnen gemensamt. Det finns alltid saker att prata om.

Berätta gärna om någon gammal vän du håller kontakten med.

Ord:

 • Hålla kontakten = fortsätta ringa varandra, skriva till varandra och träffa varandra.
 • Tappa kontakten = Sluta prata, skriva och träffas.
Annons

2 kommentarer på “Hålla kontakten

 1. Det är bara tre gamla vänner som jag fortfarande håller kontakten med. Vi lärde känna varandra när vi gick på universitetet för 20 år sedan. Den ena bor nuförtiden i Kanada, den andra i Tyskland, och den tredje i Iran. Tack vare sociala medier har vi hållit kontakten än så länge, men vi ses sällan.
  -Masood A.

  Gillad av 1 person

  1. Det är kanske den bästa saken med sociala medier, att det är mycket lättare att hålla kontakt med folk man inte kan träffa så ofta.

   (Det finns förresten ingenting att rätta i din kommentar 🙂)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s