Ett sommarminne | Skrivtips

Skriv om ett sommarminne | Tips för att skriva

Jag tittade på bilder från sommaren. Jag hittade det här fotot från mitt jobb. Jag ska berätta lite om det. Så här kan du träna på att skriva. Titta på dina foton. Ta ett kort som du gillar och berätta lite om det. Visa det för din lärare eller en kompis och be om feedback. Du behöver inte berätta mycket. Skriv några meningar och be om att få din grammatik rättad.

IMG_20180608_141056224.jpg

Utvecklingsprojekt

Här sitter jag med Mikael och Amir. De är sfi-lärare precis som jag. Jag jobbar med Mikael på Samjobb. Amir hjälper oss med ett projekt som heter InVäst. Meningen med projektet är att vi ska utveckla vår sfi. Jag och Mikael vill bli bättre på att undervisa om muntlig kommunikation. Hur ska man träna på att prata med andra? Man måste träffa folk förstås. Men hur kan sfi-undervisningen hjälpa eleverna? Det är det vi diskuterar med Amir. Det är intressant och roligt. Vi är inte överens hela tiden så det blir många diskussioner.

Det här mötet kunde vi ha under ett träd i trädgården utanför jobbet. Det var härligt. Det kändes som vi var filosofer på någon akademi i antika Grekland.

Din tur. Hitta en bild och skriv en liten text. Dela texten här om du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s